Kanske blir dragningskraften allt för stor. Eller så drömmer du om resan som alltid tycks vara för dyr. Du vill till Thailand, men inte till varje pris. Att förflytta sig till andra sidan av jordklotet kan vara en dyr affär, men inte alltid. Om du är ute i god tid och vet hur du ska söka, och om du dessutom är flexibel beträffande standarden på din resa, finns det tusenlappar att spara på resan till det ostindiska paradiset. Det finns en uppsjö av bolag av varierande kvalitet som trafikerar rutten till Thailand.

Våga satsa på lågprisbolag

Våga tänka utanför de typiska ramarna om hur en resa till Thailand ska gå till! Många tänker nog att man ska behöva köpa charterpaket där allt är inkluderat. Det kan ibland vara smart då man kan få ett bra pris – men det är sällan. Du kan nuförtiden spara mycket pengar genom till exempelvis tips på billiga flyg till Thailand såsom med Norwegian. Du betalar helt enkelt bara för det du själv vill.

Det betyder alltså om du vill spara in pengar på att inte äta mat på flyget eller genom att bara flyga med kabinväska går det bra – och lägg dessa pengar på minnen väl på plats i Thailand istället. Andra tips på billiga flyg är att kolla skiplagged.com – det är en hemsida som kan hitta de billigaste långflygbiljetterna till dig genom ett klurigt knep: genom att du ser till att flyga med kabinväska kan du hoppa av ett flyg tidigare. Testa denna sida!

Flyg billigt inom Thailand

Gör inte misstaget som många andra turister har gjort: köpt bussbiljetter inom landet när de ska från en sida av Thailand till en annan. Faktum är att flygbiljetter inom Thailand kan vara billigare än långbussar, även om du beställer dem kort i förväg. På det här sättet kan du passa på att se storstaden Bangkok, vackra ön Koh Samui och magnifika stranden Railey utanför Krabi. Upptäck Thailand på ett billigare men tidsbesparande sätt!

Du vet väl om att du ska pruta på många av varorna i Thailand när du går längs marknaderna? Ja, bara på detta ställe så försök inte att pruta på en flygbiljett vid disken. Kanske kan du försöka se om de kan uppgradera dig men annars får du nöja dig med det priset du får. Är flyg för dyrt kan du välja båt – billigare men tar oftast längre tid än tåg beroende på vart du ska.

Thailand lockar många svenskar året runt.

Thailandsresan är billigare än någonsin

Tack och lov har flygpriserna fallit bra de senaste åren, samtidigt som det har dykt upp allt fler flygalternativ att välja mellan. För en svensk är det därför billigt att resa till Thailand nuförtiden. Dessutom är det billigt på plats i Thailand. I det stora hela kan man därför få mycket för sin resa till Thailand än om man skulle resa till exempelvis New York. Thailand har dessutom perfekt väder, även under regnsäsongen när flygbiljetterna blir billigare.