Är det dags att planera in din kommande semesterresa? Eller kanske är du ute sent och måste boka biljetter som skall användas redan imorgon? Att hitta det bästa och billigaste alternativet kan vara tidskrävande, men med lite tålamod är det inte en omöjlighet. Luftrummet trafikeras av många olika bolag som alla slåss om samma passagerare. Bolagen vill att du skall köpa biljetter av just dem. Det betyder också att alternativen för oss passagerare är många. För att hitta de billigaste alternativen är allt du behöver en dator med internetuppkoppling.

Hitta den billigaste biljetten

Det många inte vet är att också vilken veckodag du letar efter biljetter kan vara avgörande för priset. Priserna är ofta dynamiska. Det betyder att ju fler som letar efter biljetter på en sträcka desto högre priser. Ett tips på billiga flyg till New York är bolaget Norwegian. Bokar du i god tid kan du komma undan med riktiga vrakpriser. Se dessutom till att boka en Torsdag. Varför? Jo, under vardagar är det mest affärsresande som flyger. De gör ofta sina bokningar bara någon dag i förväg. Eftersom arbetsveckans sista dag är fredag är det få som bokar flyg dagen innan. Att boka under helgen kan däremot trissa upp priserna, då är nämligen semesterfirarna i farten.

Det första och kanske mest effektiva sättet för att hitta billiga flygbiljetter är att inte bara använda flygbolagens hemsidor utan också sökmotorer. Nöj dig inte med en sökmotor utan använd så många du kan, de ger nämligen ofta olika priser. Momondo och Travellink är kanske de två största. De letar efter priser från olika resebyråer, och resebyråerna i sin tur kan ibland erbjuda billigare priser än flygbolagen själva gör på sina hemsidor. Gör din research och boka först när du hittat det bästa. Men ha is i magen. Många använder helgerna till att göra research och bokar i början på veckan. Det innebär oftast högre priser om du bokar i början på en vecka.

Tips inför själva resan

När du väl klickat hem de billiga flygbiljetterna är det dags att packa väskan och åka ut till flygplatsen. Inför resan finns några saker som är bra att ha koll på så du inte blir strandad antingen hemma eller på resmålet. Kom ihåg att anmäla din resa till Utrikesdepartementet, så de kan bistå med hjälp om något skulle hända. Det gör du enklast på deras hemsida. Där kan man också hitta information om de avråder från resa till vissa länder.

Det finns många smarta knep för att packa sin väska på bästa sätt. Tryck in strumpor i skorna för att spara plats, köp små reseförpackningar för dina vätskor, rulla kläderna istället för att vika dem så slipper du skrynkliga plagg. Kom ihåg att packa det viktigaste. Passet. Det är din bästa vän under resan. Vissa länder kräver att det skall vara i kraft ett visst antal månader efter hemkomst. Se till att du har koll på reglerna och dubbelkolla giltighetstiden. Det går alltid att ordna ett snabbpass, men det kan bli en svettig historia om det uppdagas två timmar innan flygets avgång. Sist men inte minst, njut av resan!

Få en plats här för det bästa priset

Spara pengar på flygbiljetterna

Det har aldrig varit lättare att resa än nu. Destinationerna är många, utbudet av bolag är stort. Ta din tid för att leta efter de bästa alternativen när du skall iväg och resa. Försök ha is i magen i några dagar och följ hur priserna utvecklas. En tumregel är ändå att ju tidigare man bokar desto bättre. Det är oftast billigare att boka en månad på förhand än bara två dagar. Anslut dig till lojalitetsprogram på olika flygbolag, så kan du tjäna in poäng som du kan använda nästa gång du skall resa!