Idag görs det verkligen många serier av hög kvalité. Att se en serie är ofta beroendeframkallande eftersom vi får följa med karaktärerna under flera år om serien blir en succé och visas flera säsonger. I seriens värld ges därför chansen att lära känna en karaktär på djupet till skillnad mot en film som bara är ett par timmar.

Världens mest beroendeframkallade serie

Det har gjorts forskning om hur snabbt tittaren blir beroende av en serie. Vanligtvis tar det tre avsnitt innan vi lär känna karaktärerna och handlingen. Den serie som visade sig att vi snabbast blev beroende av var Breaking Bad. Det tog bara två avsnitt innan tittarna var fast. Breaking Bad är ett riktigt bra tips på tv serier för er som gillar spänning. Vi får följa med läraren Walter White som tillsammans med sin student startar ett laboratorium som framställer den syntetiska drogen meth.

Världens mest nedladdade serie

Den mest omskrivna serien och som sätter rekord efter rekord är Game of Thrones. En fantasy-serie i medeltida miljöer där vi får följa med flera mäktiga familjer i kampen om tronen. Serien är den mest nedladdade någonsin. Intresset är rekordstort och inför sjunde säsongen släpptes en trailer som satte rekord med flest tittare under ett dygn.

Den personliga smaken avgör

Det kan vara svårt att tipsa om bra serier eftersom vi alla har olika smak när det gäller att titta på film och tv. Det finns ett stort och variationsrikt utbud av välgjorda serier som är mycket sevärda. Ett tips är att titta på Youtube som exempelvis klippet ovan. Gillar du många av de serier som tipsaren rekommenderar kommer du förmodligen även gilla de andra på listan. IMDb är ett annat ställe att hämta inspiration från när du är på jakt efter serier.